Saturday, 30 November 2013

OMEGA GUARD

Ikan -asid lemak Omega-3 & KOLESTEROL

Banyak kajian yang dilakukan berkenaan dengan asid lemak omega-3 mengatakan bahawa ia mampu menurunkan kolesterol dalam badan. Asid lemak omega-3 mengatakan bahawa ia mampu menurunkan kolesterol dalam badan. Asid lemak omega-3 juga membantu jantung dengan pelbagai cara seperti menurunkan tekanan darah dan menekan risiko pembekuan darah. Pada pesakit yang sudah mengalami serangan jantung, minyak ikan atau asid lemak omega-3 dikatakan berkait secara signifikan dengan penurunan risiko kematian mendadak.

Para doktor biasanya menyarankan memakan ikan minimum dua kali seminggu. Antara sumber makanan yang kaya dengan omega-3 adalah seperti ikan makarel, ikan herring, sardine, tuna albacore dan tuna. Perlu diingati untuk mempertahankan faedah ikan bagi kesihatan, sebaiknya ikan dipanggang atau dibakar di dalam oven.
Bagaimana Shaklee Omega membantu??
Minyak ikan berfungsi melincirkan saluran darah dan berkemampuan utk mencairkan darah untuk pengaliran darah yg lancar dan melambatkan kepekatan darah. Oleh sebab itu, pesakit yang akan melakukan pembedahan dan wanita hamil yg hampir ingin melahirkan tidak digalakkan untuk mengambil minyak ikan..

Kelebihan Shaklee : Omega GuardMinyak Ikan Terbaik di Dunia.Diekstrak dr ikan laut sejuk (sardin,mackerel, herring, anchovies ) di perairan negara Jepun. ia bukan dr hati minyak ikan. Omega Guard adalah 3x lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dgn produk Omega dipasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA,ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dpt membekalkan 905mg asid-lemak-omega- 3 EPAdan DHA.

Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmakeutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul utk mengekstrak asid lemak Omega -3 yg paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya spt plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB (polychorinated biphenyl- merupakan bahan kimia industri yg sgt toksik)

MANFAAT UTAMA :

  • Asid Lemak Omega-3 merupakan asid lemak penting yg tdk dpt dihasilkan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dgn lbh bkesan utk mhalang prostetomegaly dan membuang air kecil yg timbul drp punca androps. Ia juga mengimbangi perubahan dlm kepekatan hormon wanita yg menyebabkan PMS, bg kulit licin dan kemerah-merahan..
  • Mencegah penyakit saluran darah dan Strok. Membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolesterol,mghindar pembekuan darah dlm badan, mbantu mgekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mgawal mslh sembelit,mcegah arteriosclerosis, myocordial infarction, mbantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan memori
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru
  • Menentang kanser - kajian menunjukkan Omega-3 blh mcegah kanser paru2, payudara, prostat dan kolon
  • Memelihara fungsi2 sendi (arthritis) - mcegah artritis, memelihara fungsi sendi dan Gout dgn efektif
  • Mencegah Insomnia dan membantu mengurangkan tekanan..

0 comments:

Post a Comment